СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН „ЛЮЛИН“

Меню

Меню

За първи път район „Люлин“ ще е домакин на сблъсъка между българските и сръбските железни мъже

25/09/2020

Уважаеми състезатели, приятели, любители и ентусиасти,

На 26.09.2020 г. (събота), от 16:00 часа, в двора на 79. СУ „Индира Ганди“ ще се проведе първото за тази година Международно стронгмен състезание организирано от  БФСА „Айрън мен“, след много силното Държавно първенство Царево 2020.

Състезанието е от изключителна важност, тъй като е с ранг на Балканско първенство и ще определи „Най-силният мъж на Балканите за 2020 г.“ Турнирът е част от кампанията „Силните срещу дрогата“ на БФСА „Айрън мен“ и Министерство на младежта и спорта.

Железните атлети ще мерят сили в шест от традиционните и най-атрактивни спортни дисциплини в силовия многобой, като „Мъртва тяга с автомобил“, „Фермерска разходка 2х130 кг“, „Кобилица 300 кг“, „Логлифт 100 кг за максимален брой повдигания на тежестта“,  „Дърпане на камион 5 тона“ и „Задържане на тежест 20 кг пред гърди“.

В състезанието ще вземат участие осем от най-силните национални състезатели на България и Сърбия. Изключителен интерес предизвиква сблъсъка между утвърните имена Велизар Митов и Иван Майсторов, които имат няколко шампионски лиги и международни състезания зад гърба си, както и новите попълнения на Федерацията – Вениамин Каравачев и Аспарух Тотев, който нямат толкова опит колкото конкурентите си, но са добре подготвени и мотивирани, след силното си представяне на държавното първенство в Царево 2020 г. Очаквано завръщане прави и Тарек Щеуи, които не участвал на стронгмен турнир от няколко години. Традиционно силно ще е и сръбското участие в лицето на Милан Ранджелович, Милутин Новакович и Далибор Николич, които тази година са водачи в сръбското стронгмен първенство.

Skip to content