СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН „ЛЮЛИН“

Меню

Меню

Столична община стартира приема на документи за кандидатстване за безплатна подмяна на стари отоплителни уреди на дърва и въглища с нови на газ и пелети по проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух”

ПОКАНА

ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ПОДМЯНА НА СТАРИ ОТОПЛИТЕЛНИ УРЕДИ НА ДЪРВА И ВЪГЛИЩА ПО ОСНОВНАТА ФАЗА НА ИНТЕГРИРАНИЯ ПРОЕКТ „БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩИНИ РАБОТЯТ ЗАЕДНО ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА КАЧЕСТВОТО НА АТМОСФЕРНИЯ ВЪЗДУХ” ПО ПРОГРАМА LIFE НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Столична община стартира от 1 юли 2021 г. приема на документи за кандидатстване за безплатна подмяна на стари отоплителни уреди на дърва и въглища с нови на газ и пелети по Основната фаза на Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух” LIFE17 IPE/BG/000012 – LIFE IP CLEAN AIR по Програма LIFE на Европейския съюз.

В срок до 31 декември 2021 г. жителите на кварталите „Абдовица“, „Димитър Миленков“, „Филиповци“, „Требич“, „Обеля“ и „Малинова долина“ и селата Волуяк, Мрамор, Чепинци, Негован, Световрачене, Кубратово, Бусманци, Казичене, Кривина, Владая и Мърчаево могат да подават документи за участие в проекта на адресите, посочени в поканата за кандидатстване, достъпна по-долу.

В рамките на Основната фаза се предвижда да бъдат подменени старите отоплителни уреди на дърва и въглища на 4785 домакинства.

Целта на проекта е подобряване качеството на атмосферния въздух чрез намаляване на фините прахови частици, отделяни от битово отопление на въглища и дърва.

Покана за кандидатстване по проект за преход към алтернативни форми за отопление на домакинствата

Документи за участие в процедурата за преход към алтернативни форми на отопление

Официален сайт на интегрирания проект по Програма LIFE 

Skip to content