СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН „ЛЮЛИН“

Меню

Меню

София се превръща в град на младите и активните с много музика, кампании с кауза и спорт

В Европейската година на младежта, София се превръща в град на младите и активните с много музика, кампании с кауза и спорт.

Фестът е тридневен и стартира на 12 август – Международния ден на младите хора.

Милица Гладнишка, DJ парти с огнено шоу, артателиета и работилници, баскетбол 3 х 3, открити уроци по гребане, суинг танци, зумба, пилатес и йога; мобилна библиотека, както и срещи с известни личности. Всичко това и поне още толкова, с вход свободен от 12 до 14 август, в първото издание на фестивала “MY Sofia. Youth with causes”, в прохладната прегръдка на езерото Панчарево.

И по-конкретно – фестът ще се случи на площ от 5 декара в новооткритото пространство Agora, в непосредствена близост до ВЕЦ – Кокаляне, езерото Панчарево.

Активностите са насочени към младите хора на София, техните приятели и семейства. През тази година събитието поставя под светлините на прожекторите 4 кампании с кауза: за правилно отглеждане на домашните животни на „Четири лапи“; превенция на употребата на наркотичните вещества на Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите към Столична община (ПИЦ по ПН – София); превенция на психичното здраве на фондация „Анимус“ и подкрепа на хората с множествена склероза с фондация „МС – Мога Сам“ с инициативата „Създай жерав“.

За активния млад градски човек фестивалът предлага:

  • Открити уроци по йога, пилатес, зумбаP.BoxXводени от професионалните инструктори от Pulse Fitness, а любителите на суинга ще имат възможност да потанцуват с треньорите от Flying Steps swing dance.

В трите дни на фестивала желаещите ще могат да гребат с олимпийската шампионка Румяна Нейкова. Достъп до безплатни уроци по академично гребане и кану-каяк ще предоставят спортни клубове на територията на Панчаревското езеро.

И още спорт – баскетбол 3 х 3 на паркинга при ВЕЦ – Кокаляне, и демонстрации по брейк от Българска федерация по брейк.

Библиобусът на Столична библиотека (мобилна библиотека) ще издава безплатни читателски карти на младежите до 29 г. и ще предложи на  малките посетители на фестивала занимания със STEM игри.

Вечерите са запазени за музиката. На 12 август (петък), Милица Гладнишка с Мишо Йосифов секстет и Васил Спасов (пиано) ще ни забавляват с проекта „Като на кино“, с филмова и анимационна музика. В събота, на 13 август, DJ парти и огнено шоу очаква всички запалени фенове на електронната музика.  

За малките посетители организаторите са се погрижили с разнообразни ателиета и работилници:

  • Рисуване с Иван Яханджиев;
  • Ателие “Парцалени бижута”, или как да превърнем старите дрехи в красиви накити;
  • Рисуване върху текстил;
  • Открит урок по пеене от D Stars и др.,

Както и:

  • катерене по дърво – система мънки;
  • малка въжена градина.

Томбола с награди от Столична община и партньорите на фестивала ще зарадва родените с късмет.

Базар с дрехи и бижута от български дизайнери и биопродукти от български производители, ще е на разположение на посетителите.

Пълната програма на My Sofia. Youth with causes, виж тук.

Места: седящите зрителски места са 200, в това число шезлонги, пуфове, хамаци.

Хапване и пийване: мястото предлага разнообразна селекция от храна и напитки.

Паркиране: обществен паркинг е достъпен на 300 м от Агора.

Партньори на фестивала:

Agora, Столична библиотека, район „Панчарево“, фондация „МС – Мога Сам“, „Четири лапи“, ПИЦ по ПН – София, фондация „Анимус“, Pulse Fitness, Sport Depot, Kлуб по академично гребане „Академик“, Спортен клуб по кану-каяк “Водна земя“, Спортен клуб „Гребен клуб Армеец“,Спортен клуб „Гребен клуб ЦСКА-СНЦ“, Спортен клуб по кану-каяк „Искър – Панчарево“, „Спортен клуб „Кану-каяк ЦСКА“, Спортен клуб по Гребане „Академик – София“, Спортен клуб по гребане „Левски – София“.

Skip to content