СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН „ЛЮЛИН“

Меню

Меню

Район „Люлин” отбеляза своя празник!

На 09.05.2022 г., след двугодишна пауза, СО – район „Люлин” отново отбеляза официалния си празник и Деня на Европа. Празничната програма започна с традиционното шествие-парад, в което участваха Представителният духов оркестър на Националната гвардия и деца от всички детски градини и училища в района. Шествието премина през бул. „Захари Стоянов” и приключи в парк „Люлин-център“, където на открита сцена започна и празничния концерт. В неговото начало кметът на район „Люлин“, инж. Милко Младенов поздрави гражданите и каза: „В години на Ковид пандемия, остри международни конфликти, войната в Украйна, тежката енергийна криза и инфлацията, решенията и делата на управленците са по-важни от всякога. От тях зависи икономическото, социалното и културно битие на хората. В този смисъл, за пореден път, давам дума пред Вас, че въпреки тежките години, които се очертават, аз и моят екип ще продължим да полагаме всевъзможни усилия за това Люлин да бъде още по-благоприятен, предпочитан и уреден столичен район.“

Кметът приветства и специалните гости на събитието – г-н Георги Георгиев, председател на Столичен общински съвет, г-жа Екатерина Йорданова, общински съветник и г-н Младен Младенов, кмет на район „Връбница”. Заедно с тях и г-жа Милка Ганозова, зам.-кмет на район „Люлин” наградиха четирима директори на учебни и детски заведения от района, както следва: г-жа Таня Иванова, директор на 33 ОУ „Санкт Петербург“ официална страница и г-жа Цветелина Вълчева, директор на 96 СУ „Л. Н. Толстой“– за принос в създаването на традиции и установяването на добри практики в сферата на българското образование; г-жа Людмила Савова, директор на 73 ДГ „Маргарита“ – за принос в създаването на традиции и установяването на добри практики и високи постижения в сферата на българското образование и г-жа Цветелина Алексиева, директор на 41 СДЯ „Ябълкова градина“ – за принос в създаването на традиции и установяването на добри практики в сферата на детското възпитание и развитие.

Концертът продължи с участието на певчески, танцови и фолклорни състави от район „Люлин” и изпълненията на Георги Пеев и Трио цигулки и виолончело.

Skip to content