ДОБРЕ ДОШЛИ В САЙТА НА РАЙОН „ЛЮЛИН”

Принтирай

София Филм Фест ще прожектира филм на открито пред КЦ „Люлин”

14/09/2017

НА 15.09.2017 Г. ОТ 20:30 Ч. СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ЩЕ ПРОЖЕКТИРА ФИЛМА „БЕЛГИЙСКИЯТ КРАЛ”  НА ОТКРИТО ПРЕД КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „ЛЮЛИН”


Резюме:

Крал Николас III е самотник и има чувството, че не живее собствения си живот. Той заминава на официално посещение в Истанбул с британския кинорежисьор Дънкан Лойд, назначен от двореца да заснеме документален филм с цел да се поосвежи скучният публичен образ на монарха. Идва новината, че Валония, южната половина на Белгия, е обявила независимост.

Кралят трябва веднага да се върне у дома и да спаси царството си. И този път по изключение ще напише сам проклетата си реч. Докато бързат да отпътуват, слънчева буря връхлита Земята, причинявайки срив в комуникациите и затваряне на въздушното пространство. Няма телефони. Няма самолети. За да утежни положението още повече, турската охрана категорично отхвърля предложението на краля да се завърнат у дома по земя. Но кралят няма намерение да изчака бурята да отмине. Лойд, усетил шанс от историческа значимост, скроява съмнителен план за бягство, включващ живописни костюми и пеещи българки. Така започва тяхната одисея през Балканите под прикритие. Пътешествие, изпълнено с драматични обрати, смайващи срещи и мигове на мимолетна радост. 

 

„Белгийският крал” е пародия на документален роуд муви, в който един спящ крал се събужда за реалния свят.


ОЧАКВАМЕ ВИ!

malka_snimka: