ДОБРЕ ДОШЛИ В САЙТА НА РАЙОН „ЛЮЛИН”

Принтирай

Иновациите в район „Люлин“ бяха представени на европейска конференция в Хайделберг

20/06/2019

Иновативни подходи за подобряване на енергийната ефективност в училищата представи кметът на район „Люлин“ Милко Младенов на конференцията „Катализиране на действията за климата на европейско и местно ниво”, в град Хайделберг, Германия.

Поканата за участие в конференцията дойде по повод на работата на район „Люлин“ с четири училища в инициатива за промяна на поведението на учениците към пестене на енергия в училище като част от проект „Мост между европейски и местни действия за климата“ (BEACON) в рамките на Европейската инициатива за климата на Федералното министерство за околна среда на Република Германия (EUKI).                                   

79. СУ „Индира Ганди“ е третото учебно заведение в район „Люлин“, в което с подкрепата на Националния доверителен екофонд, ще бъдат приложени едновременно три подхода – ремонт на училищната сграда, прилагане на протоколите за верификация на спестяванията (създадени в рамките на проект по програма Хоризонт 2020 – ICP), паралелно с продължаващата вече трета година образователна инициатива за пестене на енергия в училището чрез промяна на поведението на учениците и учителите.

В центъра на вниманието на конференцията бе възможността участниците от общините от всички седем страни, да обменят опит с колеги от цяла Европа за възможните практически решения за намаляване на въздействието върху климатичните промени.                                                                                                    

Освен районния кмет, в българската делегация участваха и зам.-кметът на община Павел баня, старши експерти от общините Велико Търново и Самоков и представители на НДЕФ.


malka_snimka: