ДОБРЕ ДОШЛИ В САЙТА НА РАЙОН „ЛЮЛИН”

Принтирай

ПРОЕКТ "ПОГЛЕД НАЗАД - ИГРИТЕ НА МАМА И ТАТКО"

30/04/2019

„Поглед назад – игрите на мама и татко“

На 16.05.2019 г., от 14:00 ч., в 90. СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“

     Проектът е финансиран от Столична община, Дирекция „ПИСТ“ в подкрепа на инициативата, „140 години София – столица на България”. Столична община – район „Люлин“ се съобразява и с Национална стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта в Република България 2012 – 2022 г.  и цели да покаже на съвременните деца колко по-забавно може да бъде детството извън виртуалния свят. Освен здравословния начин на живот, който е един от основните приоритети в проекта, спортът извън училищните дейности е също толкова важен, колкото и спортът в училище. Различните видове игри и спортни занимания увличат децата, укрепват дисциплината и волята им, насърчават ги към съревнование, издъpжливocт, спортсменство, приемственост към другия и ги правят устойчиви на негативните предизвикателства на „улицата“.

      Спортът навън е чудесен начин децата да се погрижат сами за здравето си, да разнообразят деня си и да релаксират активно.   Идеята на район „Люлин“ е насочени към масов спорт и достъпен начин за здравословен живот, създаване на трайни навици за поддържане на физическа култура и удоволствие от спорта.

      Cпopтнитe мepoпpиятия вoдят дo oбщo пpocвeщeниe нa подрастващото oбщecтвo, пoдoбpявaнe нa мopaлнитe цeннocти, yвaжeниe ĸъм тpaдициятa и жeлaниe зa нoви oтĸpития. Cилaтa нa вoлятa, издpъжливocттa нa xapaĸтepa и жeлaниeто зa пocтигaнe нa цeлитe, ca ocнoвa зa xapмoничнoтo paзвитиe нa личнocттa.

        Надяваме се мероприятието да допринесе за възобновяването на игрите от миналото, в подновяването на връзката дете-родител, за да могат един ден подрастващите да предадат и на техните деца игрите на родителите си, въпреки нарастващата глобализацията в последните години.

         Будителството под всякаква форма е крепежният елемент и шансът за „здраво“ общество, което да продължи и занапред.


 Фотогалерия

malka_snimka: